Vilayetler Birliği Hafize Sakız Anaokulu Tarihçe

07.06.2021 560

VİLAYETLER BİRLİĞİ HAFİZE SAKIZ ANAOKULU

İlk olarak Armutlu Merkez Sağlık Ocağı olarak inşa edilen binamız, Sağlık Ocağının yapımı tamamlanan 10 yataklı sağlık merkezine taşınması üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze 02.02.2005 tarihinde tahsis edilmiştir. Arsa hayırsever Hafize Sakız tarafından bağışlanmıştır, bina yapımı İl Özel İdare Projesi kapsamında Vilayetler Birliği tarafından ilçemize kazandırılmıştır.

2010-2011 Eğitim-Öğretim yılı şubat ayında eğitim-öğretim faaliyetlerine 1 kurucu müdür, 16 öğrenci ve 1 personelle başlamıştır. Okulumuzun bodrum katı Armutlu Halk Eğitim Merkezine tahsis edilmiş olup merkezi faaliyetlerine devam etmektedir.2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci sayısı eylül ayında 16 olup 1 öğretmen ataması yapılmıştır.Okul Öncesi Eğitimi Güçlendirme Projesi kapsamında okulumuzun donanım malzemeleri tamamlanmıştır.

                İlçemizde okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması ve öğrenciler arasında fırsat eşitliği sağlanması için ilçemizde bulunan Avukat Necati Toker İlköğretim Okulu Anasınıfı valilik oluru ile 20.01.2012 tarihinde okulumuza taşınmış olup 54 kayıtlı öğrenci olup 45 öğrenci sürekli devam etmiştir ve 3 öğretmenle eğitim-öğretime devam edilmiştir. 05.09.2012 tarihi itibari ile ilçemizde bulunan Tanşu Aksoy İstiklal İlköğretim Okulu bünyesinde eğitim veren okul öncesi sınıfı okulumuza taşınarak ilçemizdeki okul öncesi çocukların fiziki kapasitesinin artırılarak fırsat eşitliği sağlanmıştır. 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında 3 sınıfımızda 66 öğrenci eğitim almış, sınıflarımızda 3 kadrolu öğretmen görev yapmış ve 1 personel ile okulun temizlik hizmetlerini yürütülmüştür.

İlkokullar bünyesindeki anasınıfların kapatılıp, anaokulumuzun bünyesine geçmesi ile okul öncesi dönemdeki öğrencilerimiz temiz ferah, geniş sınıflarda ve kapalı ve açık oyun alanları olan bir okula kavuşmuşlardır.

2011-2014 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle okulumuz öğretmenlerinden Emine SÜMER okulun vekaleten müdürlük görevini yürütmüş, 4 sınıfımızda 73 öğrencimizin kayıtlı olduğu görülmüştür.2013-2014 Eğitim Öğretim yılında 75 öğrenci, 1 iş kur personeli, 4 kadrolu,2 aday öğretmenle Eğitim Öğretim hizmetlerine devam edilmiştir.Öğrenci ve öğretmen sayımızın artması ile okulumuzda pek çok sosyal etkinlik ve projeler uygulanmaya başlanmıştır.

  2014-2015 yılında okulumuz 1 müdür vekili,1 sabahçı 5 yaş grubu,2 öğlenci 5 yaş grubu, 4 yaş grubu ve 3 yaş grubu toplamda 8öğrenci, 4 öğretmen, 1 iş kur personeli ile eğitim hizmeti devam edilmiştir. Doğa sevgisinin ve bilincinin küçük yaşlarda kazanılması gerektiğine inanan,yönetici ve öğretmen kadrosuna sahip olan okulumuzda; Okul öncesi kurumları ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir proje olan EKO-OKUL PROJESİ uygulanmaya başlanmıştır.Uygulanmaya başlanan bu önemli proje ile, okulumuz hem ilimiz Yalova 'da hem de ilçemiz Armutlu'da bir ilke imza atmış ve yerel basında haber olmuştur.

                 2015-2016 yılında 1 müdür vekili, 89 öğrenci, 5 kadrolu öğretmen, 1 personel ile eğitim hizmeti devam ederken sosyal sorumluluk projelerine katılım göstermiştir.Bir Tas da Komşuna Ver Projesi ile okulumuz öğrencileri hem kalan bayat ekmekleri değerlendirmiş hem de okul aile birliğimiz tarafından hazırlanan çorbaları sınıf öğretmenleri eşliğinde okulumuzun çevresindeki evlere götürerek ikramda bulunmuşlardır.İlçemizde bir ilk olan bu proje yerel basında yerini bulmuştur.

                Savaşlar Son Bulsun Çocuklar Ölmesin sloganıyla, okul müdürü Emine SUMER tarafından başlatılmış olan fidan dikme düellosuna tüm öğretmenlerimiz ile pek çok velimiz katılmış,böylelikle ilçemizde fidan dikme seferberliği başlatılmıştır.

2015-2016 eğitim öğretim yılında öğrencilerimize 23 Nisan hediyesi olarak ilçe stadyumunda UÇURTMA ŞENLİĞİ yapılmıştır.Şenlik sonrası alınan olumlu dönütlerden sonra, idareci ve tüm öğretmenlerce UÇURTMA ŞENLİĞİNİN gelenekselleştirilmesi ve okulumuzca ilçenin tüm çocuklarına yönelik yapılması kararı alınmıştır.

2016-2017 yılında 1 müdür vekili, 97 öğrenci, 4 kadrolu öğretmen, 1 ücretli öğretmen, 1 personel ile eğitim hizmeti devam ederken 2014 yılında başlatılmış olan EKO OKUL projesi denetimlerinden sonra Okulumuz Yalova da bir ilk olarak EKO OKUL unvanını kazanmıştır. EKO EKUL olmanın tüm gerekliliklerini yerine getiren okulumuz etkinliklerini çeşitlendirerek projesine devam etmiştir.

Beslenme Dostu Okul Projesi başvurusunda bulunan okulumuz ilçemizde bu projeye de katılan ilkokul olmuş ve hazırladığı çalışma planı ile örnek teşkil etmiştir.

2.Geleneksel Uçurtma Şenliğimiz İlçe Stadyumunda gerçekleşmiştir.

                   2017-2018 yılında 84 öğrenci, 6 kadrolu öğretmen, 2 ücretli öğretmen, 1 personel ile eğitim hizmeti devam edilmiştir. Eğitim öğretime keyifli başlamak,uyum sürecini hızlandırmak ve ilçemizdeki okulöncesi dönemdeki çocukları okulumuza davet etmek için aşure gününde okul bahçemize şişme oyun parkları kurulmuş,konferans salonumuzda Hacivat ve Karagöz Etkinliği yapılmış, mısır pamuk şekeri stantları kurularak bir okul öncesi şenliği düzenlenmiştir.

                 Bana Bir Masal Anlat Projesi sınıflarda uygulanmış ve öğrencilerimizin babaları pek çok etkinliğe ortak olmuşlardır.Proje sonunda 5 Yaş sınıfımızın kız öğrencileri ve babaları Bana BİR Masal Anlat Baba şarkısı eşliğinde bir dans gösterisi hazırlamış ve ilçede ilk olan bu etkinlik büyük takdir toplamıştır.

                 Beslenme Dostu Okul Projesinin bir yılı bitmiş ve tüm gereklilikleri yerine getirerek okulumuz Beslenme Dostu Okul Sertifikasını almaya hak kazanmıştır.

                Okulumuzda e-Twinning projeleri uygulamaya başlanmıştır.

                 3.Geleneksel Uçurtma Şenliğimiz büyük bir coşkuyla gerçekleştirilmiştir.

 

2018-2019 yılında kurumumuzda 1 müdür vekili, 104 öğrenci, 5 kadrolu öğretmen, 4 ücretli öğretmen, 2 iş-kur personeli ile eğitim hizmeti devam etmiş ve ilçemizde ATATÜRK VE CUMHURİYET SERGİSİ' ne ev sahipliği yapmıştır.

Okulumuz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan Sıfır Atık Projesine başvuru yapmış, uygulandığı eğitim öğretim senesinin sonunda Sıfır Atık Sertifikası ve Yeşil Bayrak ödülünü kazanmıştır.

Halk Eğitim Merkezi Hayat Boyu Öğrenme kapsamında, 5 yaş sınıfı öğrencilerimize görsel sanatlar dersi, İngilizce dersi ve jimnastik dersleri planlanmıştır.

Okulumuzun zemin katında bulunan sınıfımız Akıl Oyunları Atölyesi olarak düzenlenmiş ve yılsonunda Akıl Oyunları Turnuvası yapılmıştır.

4.Geleneksel Uçurtma Şenliğimiz bir önceki yıllardan daha fazla katılımla gerçekleşmiş, okulumuz tarafından köy okullarındaki öğrenciler şenlik alanına taşınmıştır.

 

2019-2020 yılında 1 müdür vekili 1 müdür yardımcısı 106 öğrenci 5 kadrolu 3 ücretli öğretmen,2 iş-kur personeli ile eğitim öğretime devam edilmiştir.

Okulumuza Tabiat Atölyesi Kurulumu için hazırlıklara başlanmıştır.

Yardımsever Olmak Kanımda Var sloganıyla; KIZILAY ile işbirliği içinde ilçemizde Kan bağışı kampanyası düzenlenmiştir. Başta velilerimiz olmak üzere tüm İlçe Halkının katılımıyla okulumuz liderliğinde başarılı bir kampanya yürütülmüştür.

Okul Bahçemizde Yerli Malı Pazarı adı altında yöresel ürünler sergilenmiş, İlçe Protokolü davet edilmiştir.Öğrencilerimiz stantlara geçerek doğal ve sağlıklı gıdaya dikkat çekmiş ve ilçede ilk defa kurulan bu Yerli Malı Pazarı büyük beğeni toplamıştır.

19 Ekim tarihinde Millî Savunma Bakanlığının MEHMETÇİĞE SELAM GÖNDER Kampanyasına okulumuzun tüm sınıfları ile katılım göstermiş,Mehmetçiklerimize resimler yapan öğrencilerimizin mektuplarını ilçe jandarma komutanlığı ziyaret edilerek teslim edilmiştir.Mektuplarımız Mehmetçiklerimize ulaştıktan sonra Şanlıurfa Kara Kuvvetleri Komutanlığı,20.Zırhlı Tugay Komutanlığı Personel Şube Müdürlüğünden,okulumuz adına teşekkür mektubu gelmiştir.

Okulumuzda uygulanan e-Twinning Projeleri sonunda ETWİNNİNG OKUL başvurusunda bulunulmuş ve gerçekleşen denetim sonucu okulumuz e Twinning Okul Etiketini ve e-Twinning School Bayrağını kazanmıştır.

 

2020-2021 yılında 1 müdür vekili 1 müdür yardımcısı 110 öğrenci 6 kadrolu öğretmen 2 ücretli öğretmen 2 iş-kur personeli ile eğitim öğretime devam edilmektedir.

Okulumuzda bu Sene Anadolu Masalları, Minik Tema Projesi, e Twinning Projeleri,Sıfır Atık Projesi Beslenme Dostu Okul Projesi ve pek çok sınıf bazlı projeler uygulanmaktadır.

Dünyayı ve ülkemizi etkileyen salgın hastalıkların ortaya çıkmasıyla, okulumuzda bu değişimleri doğru yönetebilmek ve yeni normalde daha sağlıklı ve temiz şekilde çocuklarımızın eğitim hizmetinin sürdürebilmesi için Ulusal Otorite (Millî Eğitim Bakanlığı/ Sağlık Bakanlığı/ Bilim Kurulları vb.) ve enfeksiyon kontrol komitelerince oluşturulan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu" kapsamında önlemler alınmıştır.

 

 Bu önlemler doğrultusunda yapılan çalışmalar sonucunda Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu Öz Değerlendirme Soru Listesi doldurularak iç denetim ve MEB tarafından denetimler gerçekleştirildikten sonra "Okulum Temiz" belgelendirmesi yapılmaktadır. Salgın Hastalık dönemi için alınan bu önlemler ve prosedüre uygun olarak yapılan çalışmalar sonucunda Okulumuz "Okulum Temiz" belgesi almaya hak kazanmıştır.

Okulumuz 14.09.2020 tarihi itibariyle EYS dokümantasyon sistemine uygun çalışmalar yapmaya başlamış ve TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, TS ISDO 45000 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi belgelendirmelerine başvurmuştur.

 Okul öncesi eğitim alanındaki çalışmalarımızda ve gelişmemizde bize her zaman destek olan, geleceğimizin teminatı çocuklarını bizlere emanet eden velilerimizle, bu emanetleri kalitesi onaylanmış eğitim anlayışımızla yetiştiren öğretmenlerimizle, çocuklarımızı yetiştirmeye devam etmekteyiz.